Webinar: In gesprek over geld

Logo Schaven aan jouw toekomst

5 november 2021 10:00 - 12:00​

Maak het onderwerp "geldzorgen" bespreekbaar met je collega's. Na dit webinar kun je geldzorgen op de werkvloer beter herkennen.

Webinar: herken geldzorgen op de werkvloer

Uit de Nibud-peiling onder werkgevers blijkt dat 62% van de ondervraagde bedrijven werknemers heeft met financiële problemen. Wat betekent dit voor de werkgever? Het verlies aan productiviteit van de werknemer met schulden bedraagt minimaal 20%. Het verwerken van een loonbeslag kost 3 uur. Het ziekteverzuim bij werknemers met financiële problemen is ongeveer 7 dagen extra per werknemer.

Het webinar is volledig online en kosteloos. Voorafgaand aan het webinar krijg je een link per e-mail waarmee je kunt deelnemen aan het webinar.

Meld je aan voor het gratis webinar

Programma

In dit webinar geven trainers van CNV Geldzorg jou inzicht hoe je geldzorgen op de werkvloer kunt herkennen. Er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. Dit kan ook na het webinar.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Hoe kun je preventief de werknemer herkennen die belast wordt door geldzorgen?
  • De huidige situatie in Nederland: de feiten.
  • Wat zijn de gevolgen voor het functioneren van de werknemer?
  • Wat zijn de gevolgen voor het bedrijf?
  • Hoe ga je het gesprek aan over “het gevoelige thema” geld (en wat mag er binnen AVG)?

Extra bij dit webinar

  • Persoonlijk gesprek (na het webinar) over de mogelijkheden voor jouw bedrijf/ werkvloer

Schrijf je in voor het webinar

Waarom je dit webinar niet wil missen

Deelname is gratis.

Zelf heb ik nooit echte problemen in mijn financiën gehad. Mijn aanname was dat dit ook geldt voor de collega's. Niet dus. Na dit webinar ga ik er werk van maken om het gesprek aan te gaan. Eerste stap is om een goede sfeer neer te zetten om geldproblemen bespreekbaar te maken.
Deelnemer webinar In gesprek over geld

Praktische informatie

Voor dit webinar maken we gebruik van Zoom Video Conferencing. Je ontvangt van ons voorafgaand aan het webinar een link die je bij de start van het webinar kunt openen om deel te nemen. Zo kun je de link alvast testen om te kijken of alles goed werkt. Heb je vragen? Stuur een e-mail naar info@cnvgeldzorg.nl en we helpen je graag verder.

Annuleren

Heb je je opgegeven en  lukt het niet om bij het webinar aanwezig te zijn? Laat het ons even weten via info@cnvgeldzorg.nl.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Inschrijving voor dit webinar is helaas gesloten.

Deelnemen? Schrijf je snel in

Het aantal plaatsen is beperkt, reserveer op tijd.

Over de sprekers

Hilma Bosma

Hilma Bosma

Projectcoördinator CNV Geldzorg

Marjolein van Lonkhuijzen

Marjolein van Lonkhuijzen

Projectleider CNV Geldzorg

Vragen?

Stuur een e-mail en we nemen met jou contact op.

Bedankt voor je bericht

We hebben je bericht goed ontvangen.
Eén van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk met jou contact op.

Online huishoudboekje

Met het huisboekje kun je zelf je huidige en ook toekomstige geldzaken onafhankelijk regelen. Transacties komen automatisch in de juiste categorie. Boodschappen bij boodschappen, vaste lasten bij vaste lasten, etc. Zo krijg je overzicht over je inkomsten en uitgaven en weet je waar je geld aan uitgeeft. Met dit inzicht kun je sturen naar meer grip op je dagelijkse knip.

E-learning
Uitkomen met je inkomen

Verbeterkansen om je eigen situatie in kaart te brengen:

  • Krijg je eigen financiële overzicht.
  • Bepaal je verbeterkansen.
  • Waar nodig: inzicht in een vervolgtraject (bijv. budgetcoach) voor meer ondersteuning.

Budgetcoach

De budgetcoach (PGGM&CO / CNV Geldzorg) is een coach die je 1 op 1 helpt grip te krijgen op je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Je leert waar je kan besparen en waar je op moet letten. Na verloop van tijd merk je dat je weer controle krijgt over jouw bankrekening en makkelijker leert sparen. Het is coaching op maat en dus staan jouw vragen centraal. Zo leer je altijd wat jij nodig hebt om financieel gezond te blijven.

De budgetcoach is beschikbaar gesteld door Woonzorggroep Samen maar werkt geheel zelfstandig. Dat wil zeggen dat jouw inschrijving en coaching geheel anoniem en vertrouwelijk is. Jouw traject komt niet bij Woonzorggroep Samen terecht.

Je hebt recht op 1 uur coaching. Dit kunt indelen als bijv. 2x 30 minuten of 3x 20 minuten.

Startpakket

Je ontvangt gratis een startpakket. Dit pakket bestaat uit: pen, rekenmachine, luxe map, kasboek, tabbladen met tips en een inlog voor de digitale cursus Uitkomen met je inkomen.

Algemene voorwaarden

Voor het aanvragen van het Financieel Fitpakket vragen we je persoonsgegevens aan CNV door te geven. Dit is nodig voor een goede behandeling van je aanvraag. Het gaat hier bijvoorbeeld om het ontvangen van een e-mail met informatie over relevante producten of diensten van het Financieel Fitpakket. Ook ontvang per post gratis het startpakket. Daarnaast behoudt CNV de mogelijkheid als extra (gratis) service om na de aanvraag voor het Financiële Fitpakket relevante informatie per e-mail te kunnen sturen. Uiteraard zal dit gaan om informatie dat te maken heeft met het verbeteren van je financiële situatie. Het is altijd mogelijk je af te melden voor toekomstige e-mails. Dit kan via de afmeldlink in de e-mail of via info@cnvgeldzorg.nl.

Voor meer informatie over het verwerken van persoonsgegevens verwijzen we je graag naar de privacyverklaring.

Inhoud Financieel Fitpakket

Startpakket
U krijgt gratis het startpakket met map, rekenmachine en toebehoren thuisgestuurd.

Financiële planner
Een jaar lang gebruik maken van de Financiële planner. Voor u staat deze handige tool klaar met grafieken, stoplichten en tips die veel nieuwe inzichten geeft.

Online advies
Een onafhankelijke financieel adviseur neemt contact met u op om uw toekomst te bespreken en geeft advies bij uw planning. 

Webinar “Je  geld voor later”
U krijgt per e-mail een uitnodiging voor het webinar.

Algemene voorwaarden

Voor het aanmelden van het webinar vragen we je persoonsgegevens “naam” en “e-mailadres” aan CNV door te geven. Dit is nodig voor een goede informatievoorziening over het webinar. Het gaat hier bijvoorbeeld om het ontvangen van een e-mail met de link naar het webinar en een bedankmail met aanvullende informatie. Daarnaast behoudt CNV de mogelijkheid als extra (gratis) service om na het inschrijven voor het webinar relevante informatie per e-mail te kunnen sturen. Uiteraard zal dit gaan om informatie dat te maken heeft met het verbeteren van je financiële situatie. Het is altijd mogelijk je af te melden voor toekomstige e-mails. Dit kan via de afmeldlink in de e-mail of via info@cnvgeldzorg.nl.

Voor meer informatie over het verwerken van persoonsgegevens verwijzen we je graag naar de privacyverklaring.

Toekomst (programma 3)

Financiële planner
Een jaar lang gebruik maken van de Financiële planner. Voor jou staat deze handige tool klaar met grafieken, stoplichten en tips die veel nieuwe inzichten geeft.

Webinar “Je  geld voor later”
Je krijgt een jaar lang een inlogcode voor het bijhouden van je online huishoudboekje. Hiermee krijg je overzicht van wat er binnenkomt en wat eruit gaat en waar dat naartoe gaat. Kun je aan het eind van de maand geld overhouden?

Online advies
Een onafhankelijke financieel adviseur neemt contact met je op om jouw toekomst te bespreken en geeft je advies bij je planning. 

Groei (programma 2)

Online huishoudboekje
Je krijgt een jaar lang gratis toegang tot het online huishoudboekje. Hiermee krijg je overzicht van wat er binnenkomt en wat eruit gaat en waar dat naartoe gaat. Kun je aan het eind van de maand geld overhouden?

Webinar “Grip op je knip”
Zet je eerste stap naar meer grip op je eigen knip. In dit webinar van een uur krijg je praktische tips hoe je zelf je financiële situatie kunt verbeteren.

Inzicht (programma 1)

Digitale cursus: “Uitkomen met je inkomen”
Deze cursus geeft je inzicht in je financiële situatie. Je krijgt overzicht en je weet wat je vervolgstappen zouden kunnen zijn.

Coach/ financiële helpdesk
Omdat elke deelnemer in andere omstandigheden zit, denkt een budgetcoach van CNV Geldzorg graag met jou mee, als je dat wilt. Je staat er niet alleen voor.