Mantelzorg bespreekbaar maken

Een op de vier werknemers combineert betaald werk met mantelzorg. 93% van de leidinggevenden wil aan de slag met een betere balans tussen werk en mantelzorg. CNV Zorgzaam helpt werkgevers hierbij.

Wat kan ik doen voor mijn werknemers?

Als werkgever zoek je naar manieren om mantelzorg bespreekbaar te maken met je werknemers. Ook wil je voorkomen dat werknemers die mantelzorger zijn uitvallen door ziekte. CNV Zorgzaam helpt werkgevers om mantelzorg bespreekbaar te maken en ondersteunt werkgevers in de mogelijkheden die er zijn.

Wettelijke regelingen

De Wet flexibel werken (Wfw) geeft werknemers recht op flexibel werken. Daarnaast zijn er speciale soorten verlof waar een werknemer gebruik van kan maken. CNV Zorgzaam begrijpt dat het voor werkgevers belangrijk is om een goede beslissing te nemen als het gaat om de juiste werk-privé balans. Het is zowel voor de werknemer als werkgever van belang dat de werkzaamheden niet leiden onder de zorgtaken.

0 %
van de werknemers vindt het belangrijk dat werkgevers rekening houden met mantelzorgers
0 %
van de werknemers weet niet of er cao-afspraken zijn over mantelzorg

Met een beetje passen en meten lukt het

“Sinds de geboorte van mijn tweede zoon heb ik zo’n 200 mantelzorgafspraken moeten maken onder werktijd. De komende week ga ik bijvoorbeeld met hem naar het Slaapcentrum. Dan ben ik een hele middag niet op kantoor en kom ik de volgende ochtend pas later terug. Met mijn werkgever heb ik goede afspraken kunnen maken. Dat geeft mij heel veel rust.”

Kees Mills (40), technisch applicatiebeheerder bij een wooncorporatie, 36 uur per week.

CNV Zorgzaam helpt werkgevers

Voorkomen uitval van je personeel, hoog ziekteverzuim en verminderde productiviteit. CNV Zorgzaam helpt werkgevers om signalen op de werkvloer te herkennen en hoe je als werkgever het gesprek kunt aangaan met werknemers die een zorgtaak hebben.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op

Wat CNV Zorgzaam voor jou kan betekenen

We komen graag langs voor een kennismakingsgesprek.

Online huishoudboekje

Met het huisboekje kun je zelf je huidige en ook toekomstige geldzaken onafhankelijk regelen. Transacties komen automatisch in de juiste categorie. Boodschappen bij boodschappen, vaste lasten bij vaste lasten, etc. Zo krijg je overzicht over je inkomsten en uitgaven en weet je waar je geld aan uitgeeft. Met dit inzicht kun je sturen naar meer grip op je dagelijkse knip.

E-learning
Uitkomen met je inkomen

Verbeterkansen om je eigen situatie in kaart te brengen:

  • Krijg je eigen financiële overzicht.
  • Bepaal je verbeterkansen.
  • Waar nodig: inzicht in een vervolgtraject (bijv. budgetcoach) voor meer ondersteuning.

Budgetcoach

De budgetcoach (PGGM&CO / CNV Geldzorg) is een coach die je 1 op 1 helpt grip te krijgen op je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Je leert waar je kan besparen en waar je op moet letten. Na verloop van tijd merk je dat je weer controle krijgt over jouw bankrekening en makkelijker leert sparen. Het is coaching op maat en dus staan jouw vragen centraal. Zo leer je altijd wat jij nodig hebt om financieel gezond te blijven.

De budgetcoach is beschikbaar gesteld door Woonzorggroep Samen maar werkt geheel zelfstandig. Dat wil zeggen dat jouw inschrijving en coaching geheel anoniem en vertrouwelijk is. Jouw traject komt niet bij Woonzorggroep Samen terecht.

Je hebt recht op 1 uur coaching. Dit kunt indelen als bijv. 2x 30 minuten of 3x 20 minuten.

Startpakket

Je ontvangt gratis een startpakket. Dit pakket bestaat uit: pen, rekenmachine, luxe map, kasboek, tabbladen met tips en een inlog voor de digitale cursus Uitkomen met je inkomen.

Algemene voorwaarden

Voor het aanvragen van een product of dienst vragen we je persoonsgegevens “naam” en “e-mailadres” aan CNV door te geven. Dit is nodig voor een goede informatievoorziening over het product. Het gaat hier bijvoorbeeld om het ontvangen van een e-mail met de link naar het product of dienst en een bedankmail met aanvullende informatie. Daarnaast behoudt CNV de mogelijkheid als extra (gratis) service om na het inschrijven voor een product of dienst relevante informatie per e-mail te kunnen sturen. Uiteraard zal dit gaan om informatie dat te maken heeft met het aangevraagde product of dienst. Het is altijd mogelijk je af te melden voor toekomstige e-mails. Dit kan via de afmeldlink in de e-mail of via info@cnvzorgzaam.nl.

Voor meer informatie over het verwerken van persoonsgegevens verwijzen we je graag naar de privacyverklaring.

Inhoud Financieel Fitpakket

Startpakket
U krijgt gratis het startpakket met map, rekenmachine en toebehoren thuisgestuurd.

Financiële planner
Een jaar lang gebruik maken van de Financiële planner. Voor u staat deze handige tool klaar met grafieken, stoplichten en tips die veel nieuwe inzichten geeft.

Online advies
Een onafhankelijke financieel adviseur neemt contact met u op om uw toekomst te bespreken en geeft advies bij uw planning. 

Webinar “Je  geld voor later”
U krijgt per e-mail een uitnodiging voor het webinar.

Algemene voorwaarden

Voor het aanmelden van het webinar vragen we je persoonsgegevens “naam” en “e-mailadres” aan CNV door te geven. Dit is nodig voor een goede informatievoorziening over het webinar. Het gaat hier bijvoorbeeld om het ontvangen van een e-mail met de link naar het webinar en een bedankmail met aanvullende informatie. Daarnaast behoudt CNV de mogelijkheid als extra (gratis) service om na het inschrijven voor het webinar relevante informatie per e-mail te kunnen sturen. Uiteraard zal dit gaan om informatie dat te maken heeft met het verbeteren van je financiële situatie. Het is altijd mogelijk je af te melden voor toekomstige e-mails. Dit kan via de afmeldlink in de e-mail of via info@cnvgeldzorg.nl.

Voor meer informatie over het verwerken van persoonsgegevens verwijzen we je graag naar de privacyverklaring.

Toekomst (programma 3)

Financiële planner
Een jaar lang gebruik maken van de Financiële planner. Voor jou staat deze handige tool klaar met grafieken, stoplichten en tips die veel nieuwe inzichten geeft.

Webinar “Je  geld voor later”
Je krijgt een jaar lang een inlogcode voor het bijhouden van je online huishoudboekje. Hiermee krijg je overzicht van wat er binnenkomt en wat eruit gaat en waar dat naartoe gaat. Kun je aan het eind van de maand geld overhouden?

Online advies
Een onafhankelijke financieel adviseur neemt contact met je op om jouw toekomst te bespreken en geeft je advies bij je planning. 

Groei (programma 2)

Online huishoudboekje
Je krijgt een jaar lang gratis toegang tot het online huishoudboekje. Hiermee krijg je overzicht van wat er binnenkomt en wat eruit gaat en waar dat naartoe gaat. Kun je aan het eind van de maand geld overhouden?

Webinar “Grip op je knip”
Zet je eerste stap naar meer grip op je eigen knip. In dit webinar van een uur krijg je praktische tips hoe je zelf je financiële situatie kunt verbeteren.

Inzicht (programma 1)

Digitale cursus: “Uitkomen met je inkomen”
Deze cursus geeft je inzicht in je financiële situatie. Je krijgt overzicht en je weet wat je vervolgstappen zouden kunnen zijn.

Coach/ financiële helpdesk
Omdat elke deelnemer in andere omstandigheden zit, denkt een budgetcoach van CNV Geldzorg graag met jou mee, als je dat wilt. Je staat er niet alleen voor.

Bedankt voor je bericht

We hebben je bericht goed ontvangen.
Eén van onze medewerkers neemt zo snel mogelijk met jou contact op.